Massagepraktijk Serena 
  
 
 
 

Welkom op onze website!

Massagepraktijk Serena

Ik ben Serena en sinds 2013 gediplomeerd NGS sportmasseur met uitbreidingen van verschillende soorten massages en volg regelmatig bijscholingen. 
Ik heb gemasseerd bij diverse hardloopevenementen, zoals de Rotterdam marathon, CPC loop, Roparun en heb ik 4 seizoenen als verzorgster bij voetbalvereniging SVS 1e Herenelftal gewerkt en behandel ik ook o.a. regelmatig hardlopers, voetballers, wielrenners, tennissers en dansers. Wilt u gewoon even lekker ontspannen, uzelf verwennen met een massage, dan heeft u bij ons ook de keuze voor een heerlijke relaxmassage, nek-schoudermassage of hotstonemassage. Binnenkort kunt u bij ons ook terecht voor Bindweefselmassage, Triggerpointmassage en Sporttherapie.

Bij ons kunt u terecht voor: 

  • Sportmassage
  • Relaxmassage
  • Nek-Schoudermassage
  • Hotstone massage 
  • Medical Taping 
  • Bindweefselmassage (binnenkort)
  • Triggerpointtherapie (binnenkort)
  • Sporttherapie (binnenkort) 
  • Stoelmassage

Waarom een massage?
Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. 
Daarnaast heeft de masseur een belangrijke rol bij het verminderen van pijn en kan een massage stressklachten verminderen.

Sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met deze massage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. 

Relaxmassage is de massage  die zich richt op het volledige lichaam en met rustige massagetechnieken. Met deze massage wordt u volledig ontspannen van kop tot teen.

Nek-Schoudermassage worden de spieren losgemaakt in de nek en schouder, waardoor stijfheid, nekpijn, schouderpijn verdwijnen. Er worden veelal strijkingen en knedingen gebruikt, maar wanneer u een wat stevigere massage wilt om uw stijve spieren en pijnklachten echt goed aan te pakken, dan is dat mogelijk d.m.v. het toepassen van deep tissue-technieken. De armen worden bij de massage ook meegenomen, omdat pijn in het nek-, schoudergebied vaak uitstraalt naar de armen. 

Hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Bindweefselmassage is een vorm van een reflexzonemassage, waarbij een mechanische prikkel aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel wordt gegeven. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Het is een goede manier om uw huidconditie te verbeteren.

Triggerpoint therapie wordt er manueel druk uitgeoefend op een triggerpoint met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk.

Stoelmassage is gericht op houding- en werk gerelateerde klachten. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken. Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie.

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken en kan een goede aanvulling/extra zijn bij uw behandeling.

Sporttherapie Binnen deze vorm van therapie worden allerlei klachten en blessures behandeld aan uw bewegingsapparaat en zorgt ervoor dat de spieren voldoende zijn toeberust op hun taken van stabiliteit, coördinatie, kracht en het bindweefsel getraind wordt in mobiliteit en flexibiliteit. Ook de klachten die ontstaan zijn uit (over)belasting van uw lichaam kunnen aangepakt worden door de sporttherapeut en zorgt ervoor dat de herstelmechanismen van uw lichaam zo effectief mogelijk ingezet kunnen worden.

Voor sporttherapie vindt eerst een uitgebreid intakegesprek plaats en zullen alle positieve en negatieve factoren van uw herstelproces in kaart worden gebracht. En er wordt met u samen gekeken wat voor behandelvorm, behandelintensiteit en behandelduur op uw situatie van toepassing is. Uiteraard wordt er zeer vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan. 

Kortom maak vandaag nog een afspraak!


Aanbevelen